ARBO-WET: PRIVATE LEASE EN FINANCIAL LEASE

financial lease

U bent er waarschijnlijk van op de hoogte dat zithouding een belangrijk aspect is in een Arbo-verantwoorde (werk)omgeving. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de auto. Er zijn veel beroepen waarbij personen veel tijd in de auto doorbrengen. Een goede, comfortabele auto is daarom essentieel.

Tegelijkertijd zien we een aanzienlijke groei in private lease en financial lease auto’s. Het is niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven steeds aantrekkelijker om een auto te leasen via een private lease en financial lease. Online aanbieders van private lease en financial lease auto’s, zoals Rosfinance.nl, vieren hoogtij. Dit verbaast ons niets, want een auto leasen is in deze tijd zeer aantrekkelijk.

Qua Arbo-wetgeving, is er zeker een verschil tussen private lease en financial lease. Het grootste verschil is natuurlijk dat je bij een private lease zelf niet de eigenaar bent van de auto gedurende de leaseperiode. Bij een financial lease is dat wel het geval. Vaak geldt het zelfs dat bij een private lease je regelrecht een auto uitkiest uit de beschikbare auto’s van een leasemaatschappij, terwijl je bij een financial lease de mogelijkheid hebt om zelf een auto uit te zoeken bij verschillende occasions en dat de leasemaatschappij de financiering regelt. Dat maakt het mogelijk dat de consument eigenaar is van een auto bij een financial leasecontract, terwijl de leasemaatschappij dus de eigenaar is van de auto bij een private leasecontract.

Wanneer je zelf de eigenaar bent en zelf de auto kunt selecteren, betekent dit dat je veel meer invloed hebt op het merk van de auto en het interieur van de auto. Voor veel mensen, met name oudere mensen, is bijvoorbeeld een hoge instap een stuk comfortabeler. Een ander zeer belangrijk aspect bij de keuze van de auto met het oog op Arbowetgeving, is de mogelijkheid om keuzes te maken in interieuropties.

Ik raad met name de professional die veel in de auto zit aan om goed na te denken over deze keuze opties in het interieur van de auto. Bijvoorbeeld de accountant of een professional die veel gedetacheerd wordt, zit veel in de auto. Ten behoeve van de veiligheid op de weg, is de auto niet meer de werkplek. Desalniettemin brengen deze professionals veel tijd door in hun auto. Bovendien kunnen ze zeker belmeetings houden in de auto. Het is dus belangrijk dat er een goede handsfree set aanwezig is op een plek waarbij de autorijder goed zicht houdt op de weg, zonder een positie te hoeven zitten die niet goed is voor de rug of nek.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste positie te houden tussen de stoel en het stuur. Er zijn mensen die zichzelf een rij zitpositie hebben aangeleerd waarbij ze dicht op het stuur zitten. Dit heeft echter een zeer gespannen houding van de rug als gevolg. Wij raden dan ook aan om een relaxte, doch rechte houding aan te nemen wanneer u achter het stuur zit. Als u, wanneer u veel achter het stuur zit, last krijgt van uw rug of nek wanneer u lange ritten heeft gemaakt, dient u zeker aanpassingen te doen aan uw auto en misschien zelfs een andere private lease of financial lease auto te kiezen.

Terug naar HOME