Vergelijk energie voor de verhogingen van de heffingen

Begin 2018 zullen de overheidsheffingen op je energierekening omhoog gaan. Dit komt door veranderingen in het regeerakkoord om doelen voor verduurzaming van Nederland te kunnen behalen. Hierdoor gaat je energierekening met ruim €70,- per jaar omhoog. Vergelijk energie daarom voor de verhoging van de overheidsheffingen en betaal structureel lagere tarieven. De heffingen gaan wel omhoog, maar door de verlaging van de tarieven betaal je niet in één keer flink meer voor gas en stroom in 2018.

Waarom gaan de heffingen omhoog?

Eens per jaar mag de overheid de belasting en de heffingen op energie verhogen of verlagen. De afgelopen jaren zijn de heffingen alleen nog maar omhoog gegaan. Dit heeft te maken met het Energieakkoord dat is opgesteld om de duurzaamheid in Nederland te vergroten. Dit betekend dat de kolencentrales moeten sluiten en dat er meer geïnvesteerd zal worden in groene stroom. Om dit te kunnen realiseren moet er geld binnen komen bij de overheid en hier draait de consument die stroom en gas afneemt voor op. De heffingen gaan dusdanig omhoog dat er elk jaar ruim €70,- extra aan belastingen wordt betaalt met uitschieters tot €150,- bij een hoger verbruik. Deze cijfers zijn gebaseerd op een gemiddeld verbruik van een gemiddeld huishouden in Nederland.

Vergelijk energie en stap over

Ondanks dat de heffingen door de overheid omhoog worden geschroefd, kun je alsnog besparen op je energierekening. Dit kan door het verlagen van de energietarieven op en de vastrechtkosten op het contract. Deze kun je structureel verlagen door een vergelijking te maken. Meer dan 20 energieleveranciers worden voor je op een rijtje gezet en met elkaar vergeleken. Je krijgt een overzicht met deze leveranciers en de voordeligste energie aanbiedingen gebaseerd op het verbruik in jouw woning. Mocht je kunnen overstappen, dan kun je dit zelf óf via de energievergelijker direct regelen. Zo kun je snel en gemakkelijk besparen. Ook ben je hiermee de stijging van de heffing voor en beperk je de schade tot het minimum. Vergelijk energie voor de verhogingen van de overheidsheffingen en bespaar tot wel €300,- op jaarbasis. Maak de vergelijking en stap over. Prettig geregeld!